Vild och vacker natur

Efter avfärden vid växeln till Broby Industrier passeras bostadshus och åkermark samt små industrier. Efter 2 km ser man Uddarpsgården över åkrarna. Strax därefter kommer ni till en vägövergång där det är bäst att gå av och leda dressinen över. Nästa sak att upptäcka är Uddarps skjutbana som ligger till höger om banan på väg till Glimminge. Här börjar också den kraftiga stigningen som kan kännas i benen.

Väl mitt uppe på backen i den mörka granskogen hittar ni den högsta punkten. Tag det lugnt i nedförsbacken! Nu är det bara 1 km till Glimminge station.

Parkera dressinen vid vändpunkten som är markerad med bom. Härifrån kan du promenera till Helge å. En stenbro från 1700-talet med tre valv förbinder stränderna. I Helge å kan ni fiska (fiskekort) och ibland också ta ett dopp. Vid stenbron låg till 1961 Nordanå såg- och vattenkvarn, denna revs på grund av Sydkrafts kraftverksbyggande.

Gå även en tur till Glimminge station som från början hade namnet Nordanå. Den gamla stationsbyggnaden är från 1884 och är i privat ägo. Vid magasinet står tågvagnar som ni kan övernatta i. Om det är dåligt väder har ni möjlighet att rasta i salongen på vagnen. Toalett finner ni bortom stationshuset.

Promenerar ni 2,5 km hittar ni Sjöhagens barnvänliga badplats vid Tydingesjön. Sevärt är också stenbrottet vid Hallasnärjet där det fortfarande finns rester av smedjan, lastbryggan och stickspåret från huvudspåret.